– Her skal jeg bo!

Vilde (22) er midt inne i den spennende ventetiden fram mot innflytting. Hun er allerede ferdig med tilvalgsprosessen, som ble en enkel og effektiv sak.

– Jeg har «snopt» litt i smarthusteknologi, slik at jeg kan styre lys, varme og låser fra telefonen. Ellers behøvde jeg ingenting ekstra. Her på Rådhusmarka er mange valgmuligheter inkludert i prisen, som farger på kjøkken, veggfarger og eikeparkett. En god og lettvint måte å få det slik man ønsker, forteller Vilde.

Boligmuligheter for unge

Sandnes-jenta Vilde er et fint eksempel på at Rådhusmarka har en finansieringsmodell som gjør det mulig for unge å komme seg inn på boligmarkedet.

– Jeg hadde spart mye selv og fikk dekket resten gjennom forskudd på arv. I sum var det tilstrekkelig egenkapital til å kjøpe en leilighet på 60 kvadratmeter med to soverom. Nå er det bare litt over ett år til jeg flytter inn, smiler Vilde. Les mer om finansieringsmodellen nederst.

Stor aktivitet og bra framdrift

Prosjektleder i Jærentreprenør, Mads Haugen Rostrup, kan fortelle at det nå skjer mye på Rådhusmarka.

– I dag er vi cirka 40 som jobber her. Om ikke lenge blir vi 80. Vi starter nå med trearbeidet på Vestfløyen, bygget hvor Vilde skal bo. I tillegg er Punkthuset i ferd med å reise seg, og det er kun kort tid til arbeidet med Sørsiden-bygget er i gang. Alt betongarbeid med det store parkeringsanlegget er også ferdig.

Gleder seg

Vilde syntes det er spennende å se sin egen leilighet med kun betongarbeidet unnagjort.
– Det er ikke så lett å forestille seg nøyaktig hvordan det blir til slutt, men en ting er sikkert. Her er det masse å glede seg til, hilser Vilde.

Slik virker finansieringsmodellen på Rådhusmarka:

Rådhusmarka er kjent som prosjektet med lavest kvadratmeterpris i sentrumsområdet. Finansieringsmodellen bidrar ytterligere til en lavere terskel for boligkjøp, for på Rådhusmarka er det nemlig mulig å kjøpe leilighet med lavere egenkapital enn i andre prosjekter. Innskuddet er på 25 %. De resterende 75 % er et felleslån med 30 års løpetid. Har man da for eksempel 15 % av innskuddet som egenkapital, kan man gå i banken og søke om lån av de siste 10 %.

Finansieringsmodellen kommer dessuten i ulike varianter tilpasset forskjellige målgrupper. For noen leiligheter er de første 8 årene er avdragsfrie, noe som gjør det mulig for flere med sikker inntekt å håndtere de månedlige kostnadene. For andre leiligheter er renter og avdrag del av regnestykket slik at man kan starte nedbetalingen fra første dag. Du kan få god hjelp av megler til å velge den finansieringsmodellen som passer best for deg.