– Ditt syn, vårt ansvar

Med jevne mellomrom besøker vi en av byens kjente og veletablerte bedrifter. Denne måneden har vi vært hos Seland Optikk i Langgata.

Seland Optikk ble etablert i 1945 og drives i dag av tredje generasjon Seland. Foruten butikken i Langgata 4, ble det etablert butikk i Klepp sentrum i 1995.

– Vi har to butikker i Rogaland og er en av de få uavhengige optikerbedrifter igjen her i landet. Vi har valgt å stå utenfor kjedebutikkene og heller dyrke vår egen filosofi, «ditt syn, vårt ansvar», sier Thor Magne Seland.

Den avtroppende Høyre-politikeren er styreleder og i full sving i butikken, der også danske Jens Kryger er blitt medeier, faren til Axel i Sandnes Ulf.

Optikerne i Selands butikker har alle spesialkompetanse på forskjellige områder, arbeidsplassoptometri, barn, nattlinser og Seland har master i klinisk optometri. Alle har i tillegg linsekompetanse.

– Vi anbefaler briller og linser alt etter hva behovet ditt er og det å prøve kontaktlinser er gratis. Våre assistenter har alle gode forutsetninger for å hjelpe med å finne briller som passer akkurat til deg og vi har mange spennende innfatninger å velge i, sier Seland. Vårt hovedfokus er kvalitet, både i produktvalg og tjenestene vi leverer.

​5 kjappe!

Sivil status: Gift, to fosterbarn og fire hunder.

Favorittreise: Slalåm i Courmayeur.

Favorittidrett: Skiskyting.

Favorittmåltid: Sursteik.

Favorittavslapning: Hytta i Sirdal.

Design: Ensign Reklamebyrå