3D-illustrasjon av Rådhusmarka RM6

Sommeren er her. Det betyr at en etterlengtet ferie er like rundt hjørnet for de aller fleste.

Bilde av Roy Klungtvedt

Rådhusmarka har lagt salgsstarten bak seg, og har et strålende salg å vise til. I god sommertemperatur har vi møtt markedssjef i Ineo Eiendom, Roy Klungtvedt for å høre om hans tanker rundt salget av leilighetene i Rådhusmarka.

Klungtvedt er en effektiv mann og det er ingen grunn til å gå rundt grøten. Vi lurer på hva det er med Rådhusmarka, som gjør at salget har gått unna i en forrykende fart?

– Vi var jo utrolig uheldige med datoen for salgsstart. Vi hadde jobbet frem mot fredag 13. mars i flere måneder, og når hele Norge «stengte ned» torsdag 12. mars, var det et hardt slag i magen. Vi tok allikevel raskt en beslutning om å starte salget, til tross for at det kanskje kunne bli vanskelig. – Vi angret ikke et øyeblikk, og det ble umiddelbart solgt flere leiligheter i begge byggene, forteller en fornøyd Klungtvedt.

– Hva tror du er årsaken til at kjøperne fortsatt var tilstede, til tross for at landet var nedstengt og ingen visste hvor lenge dette ville vare?

– Vår region har flere ganger vist at vi er sterkt tilpasningsdyktige. Det virker som om Rogalendingen har en enorm «stå på vilje» og ikke hadde noen planer om at dette skulle bli en dyp krise. Media var overfylt av dystre spådommer, men vi hadde ingen planer om å gi oss. Utrolig mye arbeid hadde alt blitt lagt ned, og vi var klare med hele salgsteamet. Da var det bare å brette opp ermene, og stå på.

Når vi nå ser tilbake på de 4 siste månedene, så ser vi at vi har lykkes. Ekstra hyggelig var det når Econ boligsalgsrapporten dukket opp i innboksen. Ikke bare hadde vi solgt flest leiligheter i Sandnes kommune i perioden, vi hadde faktisk fire ganger flere salg enn nummer to på listen.

– Det må jo være en veldig god følelse?

– Absolutt. Vi visste vi hadde et godt prosjekt, med mange unike detaljer. At vi skulle selge så bra, var ikke i vår villeste fantasi. Faktisk har vi også de to siste ukene solgt 9 nye leiligheter. Totalt sett har vi altså solgt 25 leiligheter de siste fire månedene. Det er godt foran skjema, og vi er både stolte og ydmyke. Det viser seg gang på gang at gode prosjekter selger godt. Enten tidene er gode eller dårlige.

Dagens boligkjøpere er smarte, og har ofte satt seg godt inn i prosjektene som er for salg. Derfor er det en tillitserklæring at så mange velger nettopp Rådhusmarka.

– Du sier det er mange unike detaljer ved Rådhusmarka. Hva tenker du på da?

– Det er mange spennende og unike detaljer. Under utviklingen har vi hatt fokus på å lage et godt prosjekt. Samtidig visste vi at konkurransen kom til å bli stor i Sandnes. Vi måtte derfor tenke på mer enn bare selve leiligheten. Et av de store fokusområdene våre har vært å få til et godt felleskapstilbud. Det er mange som bor alene, og har behov for å treffe andre mennesker. Derfor er fellesarealene store og grønne med mange naturlige møteplasser. Utearealene vil ha et kupert terreng mellom gangsonene. Dette gir oss flere gode områder, og du finner garantert et område som er i le for vinden. Det blir spennende beplantning og gode steder for aktivitet og lek.

Vi har også tegnet inn et stort felleshus. Dette kan du leie for en symbolsk sum og er perfekt for å feire merkedager, dåp eller bryllup. Til daglig vil det alltid være åpent, og inneholder blant annet toaletter, en tv-krok og et romslig felleskjøkken – altså i ekte Heime™ stil.

3D-illustrasjon av felleshuset i Rådhusmarka

– Heime™ stil sier du? Hva mener du med det?

– Heime er et bokonsept utviklet av Ineo Eiendom. Rådhusmarka blir ett av flere nye boligprosjekter som får tilgang til Heime-tjenestene. Alle beboere får tilgang til en egenutviklet Heime-app som gjør det lettere å komme i kontakt med andre beboere. Her kan det lages grupper basert på felles interesser. Kombinasjonen Heime og felleshus er uslåelig. Det kan arrangeres bokklubb, strikkekveld eller Champions League finalen eller VM på ski foran storskjermen i felleshuset. Det er akkurat slike ting som gir beboere bedre kjennskap til hverandre, som igjen skaper trygghet i hverdagen. Så får man også noen nye og gode bekjentskaper.

Heime har sitt utspring fra Vålandstun i Stavanger. Et boligprosjekt som har fått statusen «Nasjonalt forbildeprosjekt» av husbanken for blant annet fellestjenestene. Alle de gode kvalitetene derfra bringer vi videre i stor skala til Rådhusmarka.

– Dette høres jo veldig bra ut. Hva annet med Rådhusmarka skiller seg ut?

– Det er jo dette med beliggenheten da. Tomten ligger jo bare tre – fire minutters gange fra Langgata, og alle de gode tilbudene i sentrum. Samtidig har vi Sandvedparken like over veien. Sannsynligvis det fineste turområdet i hele kommunen. Mange av dem som alt har kjøpt har hatt nettopp Sandvedparken som et av sine viktigste punkter for valg av prosjekt. De ønsker nærheten til sentrum, men vil ikke «ha asfalt på alle sidene» av boligen – de vil bo grønt, men samtidig sentralt. Hundre meter borti gata finner du Kiwi, så du trenger ikke bruke bilen for å handle heller.

– Vi ser at dere tilbyr boligbytte. Hva innebærer dette?

– Vi så at det var et ønske blant flere om å kunne bytte inn boligen. Vi brukte litt tid for å se hvordan dette kunne løses, og mener vi har fått til en veldig bra avtale for dem som ønsker.

En av grunnene er at mange ikke helt vet hvordan de skal  få solgt den boligen de har i dag. Noen er litt bekymret for hvordan markedet utvikler seg, og ønsker ikke sitte med to boliger. Vi har stor tro på markedet i Sandnes og har allerede tatt flere boliger i bytte. Den kanskje største fordelen er at kunden ikke trenger tenke på prosessen med valg av megler og til hvilket tidspunkt boligen skal legges ut for salg osv. Vi gir deg en riktig pris for boligen, basert på verdien i dag. Når din nye leilighet er klar ordner vi også med flytting og utvask av din gamle bolig. Det blir en veldig komfortabel prosess, litt som når man bytter inn en bruktbil i en ny en. Vi er sikre på at dette er en modell som kommer til å bli brukt i flere prosjekter fremover.

– Men hva med startboliger da?

– Startboligene har vært en kjempesuksess. Vårt samarbeid med Sandnes Tomteselskap har gitt oss muligheten til å gi hele 8% rabatt til utvalgte kjøpere mellom 18 og 35 år som skal kjøpe bolig.

Det er jo ikke rart, det blir litt som å vinne i Lotto. Her får de en ny og god bolig med tipp topp standard, gode betalingsbetingelser og en veldig god rabatt. Faktisk kan man spare mellom 175.000,- og 350.000,- på helt ny bolig. Sammen med en god finansieringsmodell gjør dette at man som førstegangskjøper kan eie en leilighet for samme prisen som man leier. Samarbeidet med SpareBank 1 SR-Bank i Sandnes har hjulpet mange til sin første bolig. Du kan for eksempel kjøpe en 45 kvadratmeters leilighet for bare kr. 7.000,- pr. mnd. hvis du har 15% egenkapital. Dette inkluderer da alt av renter, nedbetaling av banklån og fellesutgifter. Faktisk er det bare strøm til eget forbruk og innboforsikring som kommer i tillegg. Dette er utrolig billig.

Heldigvis skal vi i gang med en ny runde med tildeling allerede til høsten – Her er det bare å henge på, avslutter en fornøyd Klungtvedt.


Vi har ingen fellesvisninger i sommer, men er på plass på kontoret hele sommeren. Ring Rune eller Carina for en boligprat.

Design: Ensign Reklamebyrå