Bo syyykt billig:

Din egen leilighet for 7.069 kr. pr. mnd.

7.069 kroner pr. måned. Det er hva du må betale de åtte første årene for leilighet B101. Har du mer enn 15 % egenkapital, blir det faktisk enda mindre.

Renter på felleslånet, nedbetaling av kortsiktig banklån, forsikring og vedlikehold, kommunale avgifter, strøm i fellesområder, 200/200 fiberbredbånd og TV-pakke fra Altibox er inkludert i de 7.069 kronene.

Ta kontakt for informasjon om regnestykker for andre Start-leiligheter på Rådhusmarka!

La oss forklare hvorfor og hvordan du kan bo og eie så billig i starten av din boligkarriere:

 • Det er krav til egenkapital til alle som låner for å kjøpe bolig. I et borettslag tilsvarer egenkapital det vi kaller et innskudd, som er det du betaler når du flytter inn i din leilighet – din del av borettslaget.
 • På Rådhusmarka er innskuddet 25 % av kjøpsprisen, men du trenger ikke ha alt selv.
 • Leilighet B101 har en pris på 2.115.080 kr. Innskuddet er på 528.770 kr. Du kan hente dette fra egen konto, få hjelp av foreldrene dine eller få delvis finansiering hos Mari i banken.
 • I banken kan du få finansiert 10 % (211.508 kr.) av prisen. Da trenger du bare 317.262 kr. i egenkapital for å dekke innskuddet.
 • Hvis du låner de 10 prosentene i banken, så anbefaler vi at du betaler det ned i løpet av de åtte første årene, men her kan du selv velge helt opp til 30 års nedbetalingstid. Velger du førstnevnte, blir de totale månedlige utgiftene 7.069 kr. Velger du sistnevnte, blir de totale månedlige utgiftene 5.324 kr.
 • Ha i mente at avdragene på felleslånet* starter fra og med det niende året. Da blir den månedlige summen 9.499 kr., forutsatt at du er ferdig med det eventuelle lånet til innskuddet.
 • Ditt eget strømforbruk og innboforsikring kommer selvsagt i tillegg. På en leilighet som B101 ligger dette på normalt ca. 500 kr. pr. mnd

  *Du står selv ansvarlig for din del av rentene og avdragene på felleslånet, som kan innfris helt eller delvis via IN-ordning. Borettslaget har sikringsfond slik at du ikke blir belastet naboens gjeld.
  *Lånerenten er lav, noe den sannsynligvis vil være i mange år fremover. Vi tar utgangspunkt i 1,5 % i vårt regnestykke.

Hvor mye har du – hvor mye må du låne?

Her kan du legge inn egenkapital og få svar på hvor mye du må låne for å dekke innskuddet ved kjøp av leilighet på Rådhusmarka. Du får også info om månedlige utgifter, og kan selv legge inn ønsket nedbetalingstid.

Her kommer kalkulatoren.

 • Det er lagt inn 3 eksempelboliger
 • Bankrente er satt til 1.5%
 • Felleslånsrente er satt til 1.5%
Design: Ensign Reklamebyrå