Rådhusmarka er plassert midt i smørøyet.

Med kort vei til Sandnes sentrum og herlige Sandvedparken, bor du både urbant og grønt. Ja takk, begge deler!

Bussholdeplassen som ligger like ved Rådhusmarka, skal skifte navn. Til hva? Til «Rådhusmarka», selvfølgelig. Ikke ille det, å ha en bussholdeplass for seg selv med 5 avganger i timen!

Stadig flere velger å ha en hverdag uten bil. Du får alle muligheter til å klare deg fullgodt uten egne fire hjul hvis du flytter til Rådhusmarka. Buss er allerede nevnt, men ikke nok med det: Skeiane stasjon ligger tre-fire minutters gange fra din nye leilighet. I rushtiden går det tog hvert kvarter herfra. Ideelt og maksimalt komfortabelt hvis du jobber eller går på skole enten nordover eller sørover.

Kino eller Netflix? Ja takk, begge deler.

Å binge en serie fra sofakroken er egentlig ganske herlig, med kjøleskap, chips og Holiday-dip i armlengdes avstand. Likevel: Ingenting slår en premiereaften på Sandnes kino, med 8,8 millioner pixler og verdens heftigste filmlyd fra Dolby Atmos-anlegget. Og med krydret popcorn fra kinokiosken, selvsagt.

Etterpå stikker du kanskje innom Melkebaren eller Petite for en moderne ølsort eller en drink med fancy navn. De gode kultur- og byopplevelsene er alltid bare minutter unna for deg som flytter inn på Rådhusmarka.

Hekkan eller full rulle Ja takk, begge deler.

Sandnes er et matfat. Byen har flust av gode steder hvis du liker få maten servert og la oppvaskmaskinen få pause.

Når take away det eneste rette – for eksempel en skikkelig digg burger fra Hekkan eller en juicy rullekebab fra Kebaben – har du mye å velge blant uten at maten blir kald før du kommer hjem.

I nærheten av Rådhusmarka får du også flere gode dagligvarebutikker. Perfekt hvis du trenger råvarer til å kokkelere fram en tre-retters på eget kjøkken eller bare slappe av med en godt stekt Grandiosa. Nærmest av alle spisesteder er Villa Skeiane med Charles Tjessem i spissen – kanskje du har penger til overs hvis du får kjøpe leilighet med rabatt?

Trene inne eller ute? Ja takk, begge deler!

Sandnes er best på mye, særlig en ting: utendørs treningsmuligheter og turløyper. På Rådhusmarka får du Sandvedparken med herlig joggeløype så å si rett utenfor døren. Er du skikkelig i sonen, legger du turen videre rundt Stokkalandsvatnet. Endomondoen viser da ca. en mil før du er hjemme igjen.

En kajakktur på elven i Sandvedparken er kanskje ikke å anbefale, så prøv heller Lutsivassdraget – en padlers paradis. Kjøreturen dithen tar ikke mer enn ca. 10 minutter.

Byen har også flust av treningssentre. EVO Fitness i Langgata 1c er kun minutter unna Rådhusmarka. Her er det åpent fra kl. 05.00 til 24.00 (ja, du leste riktig), så her kan du hvert fall ikke skylde på åpningstidene hvis du ikke rekker en økt med kondis, styrke eller mobilitet. Du stikker innom EVO når det passer, her er det selvbetjening og du låser opp døra selv.

Skolebolle eller kanelbolle? Ja takk, begge deler!

Lena og Parkkaféen finner du tvers over elva for den store lekeplassen i Sandvedparken. Hver dag fra torsdag til søndag (i sommerhalvåret) er det bare å styre etter den herlige lukten av nybakst. Vi anbefaler egentlig at du kjøper både skolebolle og kanelbolle – begge deler går rett hjem.

Design: Ensign Reklamebyrå