Sløve eller leke ute? Ja takk, begge deler!

Sammen med landskapsarkitektene i Link Landskap har Ineo Eiendom, Base Bolig og Mad arkitekter lagt store planer for et innholdsrikt uteområde. Her er det planlagt felles frukthager, flere og varierte lekeplasser, skjermede hagesoner, grillområde, en multibane, hinderløype, treningsområde, et lite amfi og selvfølgelig flere sittegrupper der du kan prate med nye naboer eller nyte grønne Rådhusmarka i fred og ro. Fine gangstier knytter sammen attraksjonene på uteområdet og de forskjellige byggene, og skaper samtidig gode forbindelser til nabolaget. Dette blir veldig bra! 

One of a kind: Rådhusmarkas felleshus

Rådhusmarkas felleshus blir noe helt eget – noe du aldri har sett før. Utvendig vil felleshuset gli fint inn i det grønne fellesområdet, siden det blir delvis innebygget i terrenget. Det blir en stor glassfasade med foldedører og taket blir grønt gress. Inne får beboerne et stort og lyst fest- og forsamlingslokale, et velutstyrt kjøkken med kaffemaskin, bad og eget lagerrom. Og det beste av alt, du kan leie hele stasen når du har en feiring på planen. 

Forsamlingslokalet blir cirka 100 m², og kan innredes etter ønsker og behov. Her kan du ha sittegrupper, spisegrupper eller bare et stort mingleområde. Heime legger til rette for at dette skal bli et naturlig samlingspunkt for beboerne. Et perfekt sted å samle venner eller nye naboer. 

Det planlegges også en egen krok med stor TV hvor dere kan se Netflix, Champions League, Premier League eller kamper med Sandnes Ulf, Viking og Oilers. Da trenger du kanskje ikke kjøpe egne kanalpakker?

Tegl eller tre? Ja takk, begge deler!

Tegl er en del av Sandnes-historien – tegl blir en del av Rådhusmarka. Mot Skogsbakken får deler av fasaden til RM3-bygget tegl som fasademateriale. Motsatt side, altså fasaden inn mot det grønne fellesområdet, får en naturlig trekledning. 

Samme fine løsning blir det på det kommende byggetrinnet nærmest Jærveien – tegl utover mot veien og tre innover mot fellesområdet. Slik skapes et mykt, organisk fasadeutrykk som gjør Rådhusmarkas grønne hage trivelig og naturlig, mens teglen som vender mot bygatene gir en urbanitet som står seg fint mot byhistorien.

På Rådhusmarka kommer boliger for alle!

Det kommer mye mer enn gode startboliger på Rådhusmarka – her kommer boliger for alle. Forskning på bomiljø viser nemlig at boligprosjekter som har en bredde i leilighetstyper, er et bedre sted å bo. At unge, voksne og eldre, aleneboende, par og familier kan møtes både tilfeldig og planlagt er et stort pluss for trivsel og samhold i hverdagen. Kall det sosial bærekraft, om du vil.

Sammen med Mad Arkitekter har vi utviklet tre andre leilighetskategorier i tillegg til Start-leilighetene:

Allsidig:

Allsidig-leilighetene i første salgstrinn finner du i RM6-bygget. Dette blir sju etasjer høyt og plasseres lengst nordvest på tomten. Størrelsene på Allsidig-leilighetene blir fra cirka 65 til 108 m² BRA. Flere av disse får en fleksibel planløsning som enkelt kan tilpasses ønsket antall soverom – her blir det mange muligheter! Allsidig-leilighetene kommer i første til sjette etasje og alle er plassert på et hjørne. Det betyr lys inn fra to sider og hjørnebalkonger med sol og utsikt i to himmel-retninger. Ganske smart! 

Byhus:

Et byhus er en to-etasjes leilighet med god plass og kvaliteter man vanligvis forbinder med et rekkehus eller en enebolig. Det kommer ett slikt byhus i RM6, i andre og tredje etasje på hjørnet som vender mot det gamle rådhuset. Dette har vi planlagt slik at du kan leie ut en etasje og bo selv i den andre. En glimrende løsning for deg som vil dekke deler eller hele lånet med utleieinntekter.

Likevel, med flere soverom, to romslige stuer og balkong i begge etasjer, fungerer dette byhuset 100 % for de vil ha hele kåken for seg selv. Som småbarnsfamilier og andre som ganske enkelt har lyst på en stor leilighet. Størrelsen er ca. 130 m². 

Topp:

Topp er et navn som forplikter, både når det kommer til plassering i bygget og når det kommer til kvaliteter. 

I første byggetrinn kommer tre Topp-leiligheter øverst i RM6, alle med topp-kvaliteter på gulv og hvitevarer, kjøkken fra anerkjent leverandør og mange muligheter for tilvalg, komplett smarthus-pakke fra Futurehome med både varme- og lysstyring, store terrasser og mye, mye mer. Størrelsene er cirka 114, 122 og 129m² BRA. Parkering er inkludert.

Det skjer store ting på nabotomten! 

Hva med skjer med det gamle Rådhuset, lurer du kanskje på? Store ting skjer. 

Det gamle kontoret til ordfører Stanley Wirak blir muligens legekontor, for den vernede delen av rådhusbygget skal gjennom en stor transformasjon og bli Sandnes Helsepark. 

Ambisjonen er å tilby et mangfold av både private og offentlige helse- og rehabiliteringstilbud på ett sted med tjenester som fastlege, spesialister, kirurgi, tannlege, jordmor, psykolog, kiropraktor, fysioterapeut, bedriftshelsetjeneste, røntgen og treningssenter, helsestasjon og andre tilbud.

Ikke nok med det, arbeidet er allerede i gang med å forberede grunnen til et vanvittig flott nybygg i tilknytning til rådhusbygningen. 

Påbygget fra 1980-tallet er fjernet, og et nytt og moderne bygg i massivtre skal oppføres. Her skal Lyse Elnett flytte inn med alle sine folk, og i første etasje er det satt av plass til kafé og servering. Dette lokalet blir kantinen til Helseparken og Lyse, men også et sted der du og dine nye naboer (og resten av Sandnes) kan stikke innom for lunsj eller middag. Det gjør hverdagene dine enda enklere!

Design: Ensign Reklamebyrå