Bo både urbant og grønt

Rådhusmarka er plassert midt i smørøyet. Med kort vei til Sandnes sentrum og herlige Sandvedparken, bor du både urbant og grønt. Ja takk, begge deler!

Med ett minutt til Sandvedparken og kollektivtransport i umiddelbar nærhet, er dette det mest sentrale området i Sandnes der også ro og stillhet er til stede. Rådhusmarka er nær kultur, helsetilbud og turstier – og få minutter unna venter handlegatene i Sandnes sentrum. Denne kombinasjonen gir deg stor valgfrihet og mange muligheter.

Trene inne eller ute? Ja takk, begge deler! 

Sandnes er best på mye, særlig en ting: turløyper og utendørs treningsmuligheter. På Rådhusmarka får du Sandvedparken med herlig joggeløype så å si rett utenfor døren. Er du skikkelig i sonen, legger du turen videre rundt Stokkalandsvatnet. Endomondoen viser da ca. en mil før du er hjemme igjen. 

Byen har også mange treningssentre du kan velge mellom. EVO Fitness i Langgata 1c er kun minutter unna Rådhusmarka. Her er det åpent fra kl. 05.00 til 24.00 (ja, du leste riktig), så her kan du trene både sent og tidlig. Du stikker innom EVO når det passer, her er det selvbetjening og du låser opp døra selv.

Kino eller bibliotek? Ja takk, begge deler.

Å tulle seg inn i et teppe i sofakroken med en god bok er herlig, særlig når du sitter inne i en lun leilighet, hører regnet tromme på vinduet og har en nytraktet kopp kaffe i armlengdes avstand. Hvis boka er utlest, eller du ganske enkelt har lyst på andre kulturimpulser, så har du både scenene på kulturhuset og Sandnes kino i gåavstand. En premiereaften på Sandnes kino anbefales, med 8,8 millioner pixler og verdens beste filmlyd fra Dolby Atmos-anlegget. Og med krydret popcorn fra kinokiosken, selvsagt.

Etterpå stikker du kanskje innom Noi eller Sandnes Brygge for en matbit eller noe godt i glasset. De gode kultur- og byopplevelsene er alltid bare minutter unna for deg som flytter inn på Rådhusmarka. 

Reise med buss eller tog? Ja takk, begge deler! 

Bussholdeplassen som ligger like ved Rådhusmarka, skal skifte navn. Til hva? Til «Rådhusmarka», selvfølgelig. Ikke ille det, å ha en bussholdeplass for seg selv med 5 avganger i timen!

Flytter du til Rådhusmarka får du en hverdag der du klarer deg godt uten bil. Alt av sentrumstilbud ligger i gåavstand, og skal du lenger av gårde så får du et utmerket kollektivtilbud behagelig nær. Buss er allerede nevnt, men ikke nok med det: Skeiane stasjon ligger tre-fire minutters gange fra din nye leilighet. I rushtiden går det tog hvert kvarter herfra. Ideelt og køfritt enten du skal nordover eller sørover.

Søtt eller salt? Ja takk, begge deler!

Sandnes er et matfat. Byen har flust av gode steder for deg som liker å spise ute og la oppvask-maskinen få pause.

Nærmest av alle spisesteder er Villa Skeiane med Charles Tjessem i spissen. Den nydelig restaurerte trevillaen byr på enestående atmosfære og smaksopplevelser en kokkeverdensmester verdig. 

Langgata ligger tre-fire minutters gange fra Rådhusmarka, og her ligger de gode spisestedene og koselige kaféene som perler på en snor. Smak deg gjennom byen under 100-ugå og oppdag nye favoritter for kun en 100-lapp. Prøv gjerne Delikatessen, Gamlaværket eller Kanelsnurren – alt anbefales! 

Det kan heller ikke stikkes under en stol at take away av og til er det eneste rette – for eksempel en gourmetburger fra Hekkan eller sushi fra Sabi. I nærheten av Rådhusmarka får du også flere gode dagligvarebutikker. Perfekt hvis du trenger råvarer til å kokkelere fram en tre-retters eller bare gjøre det enkelt med ferske reker, loff og majones. 

Design: Ensign Reklamebyrå