Lese eller leke ute? Ja takk, begge deler!

Sammen med landskapsarkitektene i Link Landskap har Ineo Eiendom, Base Bolig og Mad Arkitekter lagt store planer for et innholdsrikt uteområde. Her kommer rolige soner hvor en god bok kan nytes i ro og mak, men også aktivitetssoner der du kan leke med familiens minste i trygge, grønne omgivelser. 

I uteområdet er det blant annet planlagt felles frukthager, flere og varierte lekeplasser, skjermede hagesoner, grillområde, en multibane, hinderløype, treningsområde, et lite amfi og selvfølgelig flere sittegrupper der du kan slå av en prat med dine nye naboer.

Fine gangstier knytter sammen attraksjonene på uteområdet og de forskjellige byggene, og skaper samtidig gode forbindelser til nabolaget. Dette blir veldig bra!

Tegl eller tre? Ja takk, begge deler!

Det høyreiste RM6-bygget får fasade i tre, noe som vil harmonere vakkert med det naturlige, grønne fellesområdet på Rådhusmarka. Samtidig er tegl er en del av Sandnes-historien, og tegl vil derfor bli en del av Rådhusmarka. Mot Skogsbakken får deler av fasaden til RM3-bygget tegl som fasademateriale. Motsatt side, altså fasaden inn mot fellesområdet, får samme fine trekledning som RM6.

Løsningen med tegl utover mot veien og tre innover mot fellesområdet blir det også på det kommende byggetrinnet nærmest Jærveien. Slik skapes et mykt, organisk fasadeutrykk som gjør Rådhusmarkas grønne hage trivelig og naturlig, mens teglen som vender mot bygatene gir en urbanitet som står seg fint mot byhistorien.

Det skjer store ting på nabotomten! 

Hva med skjer med det gamle Rådhuset, lurer du kanskje på? Store ting skjer. 

Det gamle kontoret til ordfører Stanley Wirak blir muligens legekontor, for den vernede delen av rådhusbygget skal gjennom en stor transformasjon og bli Sandnes Helsepark. 

Ambisjonen er å tilby et mangfold av både private og offentlige helse- og rehabiliteringstilbud på ett sted med tjenester som fastlege, spesialister, kirurgi, tannlege, jordmor, psykolog, kiropraktor, fysioterapeut, bedriftshelsetjeneste, røntgen og treningssenter, helsestasjon og andre tilbud. Ikke nok med det, arbeidet er allerede i gang med å forberede grunnen til et vanvittig flott nybygg i tilknytning til rådhusbygningen. 

Påbygget fra 1980-tallet er fjernet, og et nytt og moderne bygg i massivtre skal oppføres. Her skal Lyse Elnett flytte inn med alle sine folk, og i første etasje er det satt av plass til kafé og servering. Dette lokalet blir kantinen til Helseparken og Lyse, men også et sted der du og dine nye naboer (og resten av Sandnes) kan stikke innom for lunsj eller middag. Det gjør hverdagene dine enda enklere!

Les gjerne mer om planene for Jærveien 33 på nettsiden j33.no

Design: Ensign Reklamebyrå